Something I'm Talking about '' Hatta Dolmat '' ! by Niena Shah :)

11:07 AM

ASSALAMUALAIKUM :)

Well , entri aku yang sebelum nie katanya blog post yang terakhir for 2012 . . but aku memang tak boleh tak update , aku rasa aku nak jugak update . . sebab tengah teruja nie . . serious ! 

Hmmm , nk cerita pasal seorang pereka fesyen terkenal nie . Nama dia '' Hatta Dolmat '' . . kenal ean ? tipu lah kalau tak kenal . . HUHUHU :p kalau bab pereka fesyen nie aku boleh la kenal ini siapa , ini siapa sebab aku dah selalu tengok majlis anugerah berprestij nie . .  setakat nie pereka fesyen yang aku kenal just Hatta Dolmat , Rizman Ruzaini , Hazwani Osman , Ezuan Ismail & Rizalman . . 

Seperti mana yang korang tahu , Hatta sekarang dah rambut baru ! yesss , itu yang membuatkan semua wanita terpaku melihat style dia yang stailista gila tuhh !! * termasuk aku !! * yang sebelum nie dia berambut panjang . . .

Time rambut panjang ^____^

Rambut baru Hatta ! * ternganga jap :O *
Aku baru perasaan yang Hatta rupanya pakai braces ! dan dan dia pelat huruf '' S '' ! sangat comel wokeyy ! Kalau kat twitter pulak . .  dia seorang yang friendly , sporting and tak sombong ! seriously !! aku selalu dok mention dia , kerap gak dia reply aku punya mention . . muehehehe :) tak percaya ? ini buktinya . . 




And baru - baru nie , Hatta telah terima Anugerah Pereka Popular dari Berita Harian dan Rafflesia . . ramai yang bagi support kat Hatta , dan bagi Niena . . hope Hatta dapat menghasilkan karya - karya rekaan pakaian yang lebih menarik lagii ! okayy ! steadyy ! :D 


Hatta bersama trofinya :)

Tengok baju rekaan dia memang semua cantik cantik , aku STALK habes habesan dia punya FB * sowy hatta sbb stalk awk ! * rasa macam teringin jugak nak pakai baju dari rekaan '' HATTA DOLMAT '' . . aku dah pasang angan - angan nanti bila aku nak kahwin , aku nak baju pengantin aku Hatta Dolmat yang bikin ! hahaha !!! ini bermakna aku kene simpan duit sikit sikit demi baju yang aku idamkan  . . * azam untuk 2013 ! kumpul duit ! * 


                   


Antara baju rekaan Hatta Dolmat , cantik cantik bukan ? :(

'' Aku berharap agar suatu hari nanti aku akan merasa pakai baju dari seorang pereka fesyen terkenal tuhh , hmmm ~ harap impian aku tercapai , Aminnnn :') ''

  Biodata Ringkas . . 

Muhammad Hatta Bin Dolmat
19 December 198?
Lahir di Melaka 
Butik dia di Seksyen 7 , Shah Alam 
FB Pages : HattaDolmatHDC
Instagram : hattadolmathdc 

'' SELAMANYA AKAN SUPPORT AWAK ! WALAU APA JUA HALANGAN / RINTANGANNYA ! BANYAKKAN LAGI REKAAN BAJU YANG SUPERB SUPERB !! JYEAHHHH ! :D ''

SEKIAN :) 

You Might Also Like

4 comments